Şeful Bisericii Catolice din Anglia denunţă planul lui Cameron de limitare a indemnizaţiilor sociale: Este o ruşine

Reforma sistemului de protecţie socială iniţiată de Guvernul premierului britanic David Cameron este o „ruşine”, spune Arhiepiscopul Vincent Nichols.

Arhiepiscopul Vincent Nichols, şeful Bisericii Catolice din Anglia şi Ţara Galilor, a catalogat drept „o ruşine” reforma sistemului de protecţie socială iniţiată de Guvernul premierului britanic David Cameron.

„Oamenii înţeleg că trebuie să strângem centura şi să fim mai responsabili în materie de cheltuieli publice”, afirmă Arhiepiscopul de Westminster, Vincent Nichols, într-un interviu acordat Daily Telegraph, relatează AFP.

„Cu toate acestea, cred că pachetul de siguranţă de bază care exista pentru a garanta că oamenii nu suferă de foame sau nu ajung la sărăcie a fost redus prea mult. În plus, sistemul este din ce în ce mai disuasiv. (…) Potenţialii beneficiari trebuie să aştepte zece zile, două săptămâni, fără a avea nimic. Pentru o ţară atât de bogată cum este Marea Britanie, acest lucru este o ruşine”, a apreciat Arhiepiscopul Nichols, care săptămâna viitoare va fi făcut cardinal de Papa Francisc.

Ministerul britanic al Muncii a explicat sâmbătă că Guvernul de la Londra a moştenit un sistem de protecţie socială „prost-organizat”.

Sursa: Gandul