Marian-Jean Marinescu, nominalizat la premiile ‘Europarlamentarul anului 2014’ la categoria ‘Cercetare şi inovare’

Eurodeputatul PDL Marian-Jean Marinescu a fost nominalizat la premiile ‘Europarlamentarul anului 2014’, categoria ‘Cercetare şi inovare’, acordate de revista ‘The Parliament’, pentru raportul privind sistemele europene de radionavigaţie prin satelit Galileo şi EGNOS, informează un comunicat al grupului PPE dat publicităţii la Bruxelles.

Conform sursei citate, Marian-Jean Marinescu este singurul eurodeputat român nominalizat în competiţie. Vicepreşedintele grupului PPE din Parlamentul European (PE) a mulţumit pentru nominalizare şi a declarat că este onorat de aceasta. ‘Mulţumesc şi echipei care îmi este alături zi de zi. Această nominalizare este şi o recunoaştere a muncii lor’, a declarat Marian-Jean Marinescu, citat în comunicat.

Eurodeputatul român a fost apreciat în principal pentru introducerea în regulamentul Galileo/EGNOS a activităţii de cercetare şi inovare privind dezvoltarea de aplicaţii în economie bazate pe sistemele de radionavigaţie prin satelit, precum şi a finanţării acestei activităţi. A fost remarcată, de asemenea, şi capacitatea raportorului de a asigura susţinerea întregului spectru politic pentru programele Galileo şi EGNOS, mai notează comunicatul PPE.

În aceeaşi categorie se mai regăsesc eurodeputaţii Christian Ehler (Grupul PPE, Germania) şi Vicky Ford (Grupul ECR, Marea Britanie). Câştigătorul va fi desemnat în baza voturilor membrilor Parlamentului European, acesta urmând a fi anunţat pe 18 martie.

Festivitatea de premiere a câştigătorilor din cele 15 categorii va avea loc la Concert Noble pe 18 martie.

Anul trecut singurul câştigător din România a fost eurodeputatul PDL Petru Luhan, la categoria sănătate, iar în 2012 premiul ‘Europarlamentarul anului’ a fost acordat Monicăi Macovei, la secţiunea ‘Justiţie şi libertăţi civile’.

Sursa: Agerpres