Lider Forța Civică Brașov: MRU nu are mandat să discute cu Udrea o alianță cu PMP

Ioan Puchianu, președintele organizației Forța Civică Brașov, a declarat, marți, că liderul formațiunii, Mihai Răzvan Ungureanu, nu are mandat pentru a purta discuții cu Elena Udrea privind o alianță cu PMP pentru alegerile europarlamentare.

„Forța Civică merge singură la alegerile europarlamentare. Domnul Mihai Răzvan Ungureanu nu are mandat pentru asemenea discuții. Ar trebui întrunit Consiliul Național al partidului în acest sens”, a afirmat Puchianu, într-o conferință de presă, răspunzând unei întrebări din partea jurnaliștilor.

El a arătat că Forța Civică nu își permite să facă alianțe pentru alegeri având în vedere că are un bazin electoral format din cei care nu au alternativă de vot pe scena politică actuală.

„Forța Civică nu face alianțe pentru că nu ne permitem să facem alianțe. Noi avem un alt bazin electoral. 80% dintre membrii noștri de partid nu au mai făcut politică și, din respect pentru ei și față de cei 60% dintre românii care nu au o alternativă pentru a merge la vot, trebuie să le oferim această alternativă”, a declarat președintele organizației Forța Civică Brașov, Ioan Puchianu.

Referitor la o construcție a dreptei, Puchianu susține că la aceasta se pot alia partide politice care au niște principii și ar trebui să participe și PNL, mai ales că dă semne de poziționare de dreapta și e singura formațiune din USL care mai poate aduce o notă de responsabilitate în actul de guvernare.

„Construcția dreptei nu are nicio legătură cu alegerile europarlamentare, poată să înceapă și în 2015, nu este un calendar exact al acestei construcții. Urmează alegerile prezidențiale și ar fi de dorit ca dreapta unită să aibă un singur candidat”, a mai spus liderul Forței Civice Brașov. AGERPRES / (A — autor: Jana Pintili, editor: Marius Frățilă)

 

sursa: Agerpres