Europarlamentarii PSD: Vom cere sancționarea lui Nigel Farage și vom propune o rezoluție antiextremism în PE

Europarlamentarii PSD afirmă că „partidul lui Cameron are datoria să nu preia atitudinea extremistă a UKIP”, că vor cere „sancționarea lui Nigel Farage și vor propune o rezoluție antiextremism în PE”.

„Având în vedere rezultatul obținut în alegeri de formațiunea extremistă a britanicului Nigel Farage, Partidul pentru Independența Regatului Unit (UKIP), atragem atenția asupra pericolului la care sunt supuși imigranții români stabiliți în Marea Britanie — acela de a fi puternic discriminați și defăimați în continuare”, subliniază membrii delegației PSD din Parlamentul European într-un comunicat transmis luni AGERPRES.

Aceștia anunță că în noua legislatură a Parlamentului European, delegația PSD va face un apel oficial către partidul lui David Cameron „să nu alunece pe panta populismului și să nu preia elemente anti-imigranți din discursul reprobabil al extremistului Nigel Farage”.

De asemenea, în următoarea sesiune plenară a Parlamentului European, europarlamentarii PSD vor cere sancționarea lui Nigel Farage „pentru declarațiile antieuropene, xenofobe și discriminatorii pe care le-a făcut în campanie electorală”.

„Dacă britanicii nu i-au sancționat pe reprezentanții UKIP pentru discursul mincinos și discriminatoriu, o vom face noi, în Parlamentul European”, se afirmă în comunicatul social-democraților.

„Delegația PSD din Parlamentul European va lucra pentru a coagula sprijin pentru o rezoluție antiextremism și de reconfirmare a principiului liberei circulații a forței de muncă pe teritoriul Uniunii Europene”, se arată în comunicat.

Potrivit eurodeputaților PSD, reprezentanți ai Partidului Conservator au început deja să avanseze noi măsuri împotriva imigranților, fiind „evidentă tentația acestora de a exploata anumite temeri din rândul populației care au ieșit la iveală odată cu alegerile”.

Social-democrații susțin că partidul de guvernământ din Marea Britanie are datoria nu să promită oamenilor noi măsuri împotriva imigrației, constrânși de sprijinul pe care l-a obținut UKIP, ci să le explice britanicilor că nu imigranții români sau bulgari sunt responsabili pentru diferitele dificultăți de ordin economic și social din Regatul Unit.

Sursa: Agerpres