Alianţa Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni

La invitaţia lui Daniel Hannan (MEP), Mihail Neamţu a participat în acest sfârşit de săptămână la conferinţa Freedom Summit organizată la Oxford de European Young Conservatives (EYC), grup fondat de Andrew Rosindell (MP) în 1993 şi patronat de Lady Thatcher. EYC este partener al Alianţei Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (AECR). La conferinţă au mai participat Matt Kibbe (Preşedinte şi CEO – FreedomWorks), Rt Hon Dr Liam Fox (MP şi fost secretar de stat al Apărării), John Redwood (MP), Tom G. Palmer (Senior Fellow – Cato Institute).

AECR militează pentru reforma radicală a Uniunii Europene și are ca obiectiv răspândirea valorilor conservatoare. AECR activează alături de Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni în cadrul Parlamentului European și este asociată partidelor naționale și think tank-ului New Direction. AECR este recunoscută și sponsorizată parțial de către Parlamentul European.

Obiectivul prioritar al tuturor activităților AECR este acela de a implementa Declarația de la Praga. Începând cu anul 2009, AECR a găzduit sau a participat la o serie de evenimente și activități care își propun să dezvolte relațiile AECR cu membrii Parlamentului European, cu membrii parlamentelor naționale, cu conducerea și cu membrii partidelor constitutive, precum și să recruteze și să implice noi membri și afiliați.

Declaraţia de la Praga

Conștient de necesitatea urgentă de a reforma Uniunea Europeană pe bazele eurorealismului, deschiderii, responsabilității și democrației, într-un mod care respectă suveranitatea națiunilor noastre și care se concentrează asupra redresării economice, creșterii și competitivității, Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni împărtășește următoarele principii:

Economie de piață, comerț și concurență libere și corecte, reglementare minimală, taxare scăzută şi guvern restrâns ca ultimi catalizatori pentru libertatea individuală și prosperitatea personală și națională.

Libertatea individului, mai multă responsabilitate personală și o mai mare răspundere democratică.

Rezerve sustenabile de energie curată cu accent pe securitatea energetică.

Importanța familiei ca temelie a societății.

Integritatea suveranităţii statelor naţionale, opoziția față de federalismul UE și respectul reînnoit pentru adevărata subsidiaritate.

Valoarea prioritară a relației transatlantice de securitate într-un NATO revitalizat şi sprijinul pentru democrațiile tinere din întreaga Europă.

Controlul eficient al imigraţiei și stoparea abuzului de procedurile de azil.

Servicii publice eficiente și moderne și grijă față de nevoile comunităților rurale și urbane.

Sfârşitul risipei și al birocrației excesive și angajamentul pentru mai multă transparență și probitate în instituțiile UE și în utilizarea fondurilor UE.

Respect și tratament echitabil pentru toate statele membre UE, noi și vechi, mari și mici.

Traducere realizată de Noua Republică Diaspora